Warmte door isoleren kruipruimte

Isoleren van de kruipruimte is een mogelijkheid wanneer u last heeft van vocht, schimmels en koude voeten. Het isoleren van uw kruipruimte is een makkelijke en snelle klus waar u veel voordelen uithaalt. De voordelen zijn niet alleen dat uw woning comfortabeler aanvoelt maar ook kan uw energierekening een stuk goedkoper uitvallen omdat u uw woning heeft laten isoleren.

Stel uw kruipruimte is vaak vochtig of heeft last van verschillende schimmels, dan is het isoleren van uw kruipruimte noodzakelijk. Het vocht en de schimmels tasten namelijk vaak de betonnen of houten draagbalken van uw huis aan. Uiteindelijk kan dit zorgen dat u de draagbalken moet vervangen waardoor u de gehele vloer moet vernieuwen.

Kruipruimte isolatie kan bovenstaande problemen voorkomen. Het isoleren van uw kruipruimte is mogelijk door vloerisolatie of bodemisolatie. Doormiddel van de vloer- en/of bodemisolatie zorgt u voor een droge en gezonde kruipruimte en dit zorgt voor comfort verhoging in uw woning.

Bij bodemisolatie wordt het isolerende product bijvoorbeeld; klakkorrels, EPS parels, schelpen of isolatiefolie aangebracht op de ondergrond van uw kruipruimte. De bodemisolatie zorgt ervoor dat het vocht vanuit de grond de woning niet meer in trekt.

Bij vloerisolatie wordt het isolerende product bijvoorbeeld; EPS-parels, isolatiefolie of PUR-schuim tegen de onderkant van de begane grondvloer van uw woning aangebracht. De vloerisolatie zorgt voor meer wooncomfort dan dat bodemisolatie dit doet, dit omdat vloerisolatie direct tegen de onderkant van de vloer gemonteerd wordt. Meer informatie hierover vindt u hier.

Bodemisolatie is eigenlijk in iedere woning aan te brengen in tegenstelling tot vloerisolatie. Voor het aanbrengen van voerisolatie moet niet alleen een toegang tot de kruipruimte aanwezig zijn maar ook een minimale werkruimte van ongeveer 50 cm. Bij bodemisolatie kan er, wanneer er geen toegang is tot de kruipruimte, gekozen worden om het product aan te brengen via de isolatieroosters of een speciaal geboord gat in de gevel van uw woning.