M’n dochter & pappa

DOCHTER

Van moeder op dochter is in mijn familie nog nooit een goede keuze gemaakt. En door mijn kennis van bovenstaande had ik bedacht te gaan voor iemand die het tegendeel zou bewijzen en dat mijn dochter wel in staat zou zijn een goede keuze te maken om een gelukkige toekomst tegemoet te gaan. Helaas… ik heb een vergissing begaan en ik kan mezelf wel voor m’n kop slaan. Ik denk dat ik niet in staat ben geweest m’n dochter te behoeden voor dezelfde fout die onze familie generatie op generatie maakt. Een wolf in schaapskleren noemen ze dat. Mijn dochter is een heerlijk meisje dat net als haar moeder wordt genegeerd en verwaarloosd. Ze voelt zich tweederangs en huilt zichzelf in slaap (ze is negen jaar). Het is hartverscheurend om te moeten zien. Zeker als je geen leugen meer kan verzinnen om het gedrag van haar vader goed te praten. Het is rampzalig en het breekt m’n hart.

 

VADER

Ik heb geprobeerd bovenstaande ook aan de vader van mijn dochter uit te leggen, maar het is een muur. Ik praat tegen een muur. En dat hoort mij niet te verwonderen, ik ben tenslotte om deze reden bij hem weggegaan. Er zijn ontelbare voorvallen waarbij zijn gebrek aan de competentie om te praten de reden was van verdriet en onthechting.